2012. szeptember 7-én a tavalyi tanévkezdéshez hasonlóan, idén is sportágválasztó nyílt napot tartottunk az iskolások és óvodások számára. A kezdeményezés lényege, hogy a szabadon megtekinthető edzések segítségével talán könnyebben tudnak választani a foglalkozások között az érdeklődők. Az öt helyszínen tíznél is több lehetőség közül választhattak az idén is szép számban résztvevő gyermekek és szüleik.

 

Helyszínek és időpontok:

 Bocskai suli tornaterme (Bocskai utca)

 15.30 Kosár 7-12 éveseknek - kicsik és nagyobbak együtt ismerkedtek a labdával, a palánkkal, játékos formában érezhették meg „labdaérzékenységüket” Zsuzsa néni irányításával.

 16.00 RG (Ritmikus gimnasztika) - komoly kislányok egy gyönyörű sport alapjait próbálgathatták a már rutinos RG-s gyerekek bemutatója után.

 16.20 Szertorna – hamar megtapasztalhattuk, hogy nem is olyan könnyű bukfencezni (8 méteren keresztül) és fekvőtámaszban sem könnyű pacsit adni a partnernek. A rövid, de kemény edzés során a talajtorna szépségeibe tekinthettünk bele.

 16.40 Sport-tánc -  bemutatóval egybekötött tánc, Rocky játékosan, pörgősen, jó zenére. Kis- és nagyobb lányok hada lépett ütemre és próbálta utánozni Éva néni mozdulatait.

 17.10 Karate - a régi tradícionális Ottó bácsi féle karate, melyet nagyon sok kisiskolás várt már. Jónéhányan már több éve próbálgatják képességeiket ebben a sportágban, a birkózás alapjaira építkezve és láthattuk edzés közben is, hogy mi mindent tanultak ez idő alatt.

 17.40 Ökölvívás (felnőtteknek is) – A több mint négy éve folyó edzésekbe pillanthattak bele az érdeklődők, amelyen részt vettek a Magyar Ökölvívó Bajnokságon bronzérmes versenyzők is.

 Bocskai suli, Tornaszoba

 17.00 Judo (ovisoknak is) – a tavaly szeptemberi indulás óta eltelt egy év munkájába pillanthattunk bele egyjudo 2012 kicsi1 rövid bemutatón keresztül. Az akkor még kezdő gyerekek most remekül szórakoztatták a szép számú közönséget. Ezután Attila bácsi segítségével az addig csak nézőként figyelők is bekapcsolódtak az edzésbe. A szakavatottak itt megtekinthették az egyesület által beszerzett tükröt és kapaszkodót, mely a táncosok munkáját segíti, de az iskolai testnevelésben is segítséget nyújt az egészséges testkép kialakításában, a gyógytorna foglalkozásokon a helyes feladat végrehajtásokban.

 Műfüves focipálya

 17.00 Labdarúgás iskolásoknak – a már régóta focizó gyerekek kezdték el az edzést. Szépen lassan minden érdeklődő kisfiú kedvet kapott a játékos feladatokhoz és kipróbálta az új műfüves pályát is. Az edzés végét többen nehezen vették tudomásul…

 Sportudvar

 16.00-18.00 Íjászat és Lövészet az iskola szervezésében.

 Ezeket az érdekes sportágakat is kipróbálhatták az érdeklődők, magasan képzett edzők, oktatók segítségével, a biztonsági előírások betartásával.

 Pátyolgató Óvoda tornaterme – óvodás korúak (Rákóczi út)

 Elsőként Éva néni várta a Táncelőkészítő iránt érdeklődőket, újakat és régi tanítványait (5 éves kortól): zenére spiccek, táncos lábak járták, kis játék  és néhány fiúcska is kedvet kapott kipróbálni a lánytesóval a mozgást. Utána jöttek a labda zsonglőrei, ami a legtöbb fiú álma. Játék a labdával, sorversenyek. Középpontban a kerek, kisméretű focilabda, Springi és Nenad bácsi irányításával és segítségével.

 Zsuzsa néni oviskosár bemutatóját elhalasztottuk, mert ő a suliban rekedt, de vár minden érdeklődőt (5 éves kortól) keddenként, az öreg iskola tornatermében.

 Végül Óvodás torna (mozgásfejlesztés) - sok zsizsgő kicsi és még kisebb gyerkőc, régiek és érdeklődők, játék és mozgás minden mennyiségben. A bemutató végén „fordított nap”, a gyerekek tartották az órát.

 Somogyi Tünde, PSE

Események

Nincsenek események

Bemutatkozó videó

Nézze meg a hosszabb filmünket is!

Kövess minket!

Nyomtatványok

Kapcsolat

Postacím: 2071 Páty, Postafiók 73.
info@patyise.hu
Adószám: 18276510-1-13
Számlaszám: 10701180-67119916-51100005 (CIB Bank)

KÖVESS !