2018-ban benyújtottuk a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségéhez TAO-s pályázatunkat, melynek elbírálása megtörtént.
Az erről született határozatot megkaptuk. A "Sportfejlesztési program jóváhagyására irányuló kérelem jóváhagyását",
illetve a pályázat meghosszabbításának jóváhagyását olvashatjátok alábbiakban:

SFP piszkozat

SFP jóváhagyó határozat

SFP hosszabbítást jóváhagyó határozat

SFP végleges elfogadott

SFP jóváhagyás

 

2019.09.09.-én  kezdődik az ökölvívás és a szertorna edzés.
2019.09.10.-én  indul a judo, a kosárlabda és az ovis foci.
2019.09.11.-én  lesz először ritmikus gimnasztika foglalkozás, a tavalyi időbeosztás szerinti időpontokban. Az első edzésen az edzők a csoportbeosztásokat elmondják. Az ovis, 1. és 2. osztályos lányoknak 4-kor kezdődik az edzése, a többieknek 14.45-kor, versenyzőknek 17.00-kor (nekik a Waldorfban).
A sakk jövő hét pénteken indul (09. 20.), szakkör jelleggel az iskolában 15.00-tól, versenyszerűen, ill. nagyobbaknak 16.00-tól a Művelődési Ház kistermében.
Részletek, edzők elérhetősége lejjebb található.
 

Egyesületünk 2011-ben alakult szülői kezdeményezésre kb. 80 fővel, 5 sportágban. 2019-re sportolóink létszáma közel 500 fő: Judo, Kosárlabda, Labdarúgás, Ritmikus gimnasztika, Óvodai mozgásfejlesztő torna, Ökölvívás, Sakk, Szertorna sportágakban.

A rendelkezésünkre álló létesítmények: 2 műfüves pálya, 1 multifunkcionális pálya és 1 élőfüves pálya, fedett tornaszoba és tornaterem. A Rákóczi úti sportpályánk további fejlesztése is napirenden van. A közeljövőre tervezzük, hogy több sportág lehetőségeit kiterjesztve egy tornacsarnok építése is megkezdődhessen.

A Pátyi Sportegyesület alapítóinak célkitűzése, hogy a környékbeli gyermekek helyben juthassanak elérhető áron,- sokszor önköltségesen,- a színvonalas sportoktatáshoz.

Egyesületünk tagjai több sportágban is már komoly eredményeket értek el, a teljesség igénye nélkül: Szertorna – Országos dobogós helyezések, Sakk – Országos, Nemzetközi eredmények, Labdarúgás –  volt játékosaink ma már kiemelt bajnokságokban szerepelnek, Ritmikus Gimnasztika – Országos és Területi versenyeken dobogós helyezések.

Folyamatosan fejlődő egyesületünk ma már vonzó lehetőség nem csak a pátyi, hanem a környező települések gyermeksportolói számára is, akik közül egyre többen választják edzéseinket.

Részletes és legfrissebb tájékoztatóink edzéseinkről, díjainkról honlapunkon és facebook oldalunkon!

www.patyise.hu

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

facebook: Pátyi Sportegyesület

Várjuk a sportfoglalkozások rendszeres üzemeltetéséhez, rendezvényeink lebonyolításához szülők és tanulók önkéntes részvételét! Legyél Támogatónk, Segítőnk! Középiskolásoknak közösségi szolgálatot igazolunk.

 

Tájékoztató Gyerekeknek

Gyertek el edzéseinkre! Próbáljátok ki és találjátok meg azt a sportágat, amiben leginkább örömötöket lelitek!

Nézzétek meg honlapunkon bemutatkozó videóinkat! Lássatok bele egy kicsit foglalkozásainkba!

 

Sportágaink: 

JUDO

Edzésnapok: Kezdőknek: kedd és csütörtök, Haladóknak: kedd, szerda és csütörtök

Ajánlott korosztály: 5-14 év

Edző: Balthazár Attila, tel.: +36306111129

Havidíj: kezdőknek 5000Ft, haladóknak 6000Ft

 

KOSÁRLABDA:

Edzésnapok: Kedd és csütörtök, bajnokságban játszóknak plusz nap és helyszín

Ajánlott korosztály: 7-14 év

Vezetőedző: Bátori Gábor, tel.: +36202793020

Havidíj: 6000Ft

 

LABDARÚGÁS:

Edzésnapok:

kedd, csütörtök – U7 és U19; + kapusedzés

hétfő, szerda, péntek – U9 és U17 lány

hétfő, kedd, csütörtök -  U11, U13/U14

szerda, csütörtök, péntek – U16

Ajánlott korosztály: 5-19 év, felnőtt korosztály is van

Vezetőedző: Szabó Norbert, tel.: +36203649824

Havidíj: 6000Ft, U7 (ovis korosztálynak) 5000Ft

 

RITMIKUS GIMNASZTIKA:

Edzésnapok: szerda, péntek és versenyzőknek hétfő is

Ajánlott korosztály: 6-18 év

Vezetőedző: Kéringer Johanna, tel.: +36204533594

Havidíj: 5000Ft, versenyzőknek 6000Ft

 

ÓVODAI MOZGÁSFEJLESZTŐ TORNA:

Edzésnapok: hétfő, szerda

Ajánlott korosztály: 3-6 év

Edző: Rekettyei-Püspöki Beatrix, tel.: +36706336833

Havidíj: 5000Ft

 

ÖKÖLVÍVÁS:

Edzésnapok: hétfő, szerda, péntek

Ajánlott korosztály: 8-18 év

Edző: Czeizing Ottó, tel.: +36309527833

Havidíj: 6000Ft

 

SAKK:

Edzésnapok: péntek

Ajánlott korosztály:  5-100 év

Vezetőedző: Gombócz Ferenc, tel.: +36704580037

 

SZERTORNA:

Edzésnapok: hétfő, szerda és versenyzőknek plussz nap és helyszín

Ajánlott korosztály: 5-18 év

Vezetőedző: Szakály Norbert, tel.: +36308700927

Havidíj: 8000Ft

Szertorna

Idén szeptemberben nagy érdeklődéssel és töretlen lelkesedéssel ismét elkezdődtek a szertorna edzések a Bocskai suliban. A Pátyi Sportegyesület Torna Szakosztálya a meglévő eszközök mellett új tornaszerek beszerzésével igyekszik arra törekedni, hogy tornászaink minél színvonalasabb edzéseken vehessenek részt. A tornázni vágyók nagy részét pátyi gyerekek alkotják, de a foglalkozásokon a Zsámbéki medence több településén (Budakeszi, Biatorbágy, Zsámbék, Telki, Budajenő, Etyek, Herceghalom, Gyermely) élő gyerekek is részt vesznek. Általános és középiskolás korú tornászaink már nem csak talajon, lovon, gyűrűn, gerendán, és gumiasztalon, hanem korláton, ugrólovon és airtrack-en is tanulhatják, illetve gyakorolhatják a különböző torna- és akrobatikus elemeket. Elsősorban általános képességfejlesztéssel, erő- és mozgáskoordináció fejlesztéssel, tartásjavító tornával, szertornával, akrobatikus ugrásokkal és testnevelési játékokkal lehet megismerkedni az edzéseken. Mivel a legtöbb sportág alapját, illetve szerves részét képezi a szertorna, ideális lehet minden olyan iskoláskorú gyerek számára, aki akár versenyszerűen, vagy csak hobbi szinten akar sportolni.

Tornászainknak lehetőséget biztosítunk a felkészülésre, hogy szövetségi, valamint diákolimpia tornaversenyeken vehessenek részt. November 11-én rendezték meg a Magyar Tornaszövetség országos versenyét, melyen Egyesületünk ifi csapattal indult. A Pátyi SE versenyzői Láng Barnabás és Szakály Botond 6 szeren (talajon, lovon, gyűrűn, ugrásban, korláton, nyújtón) mutatták be gyakorlataikat. Legjobban az ugrás sikerült, ahol maguk mögé utasították az egész mezőnyt. A hosszú és nehéz versenyen, tornászaink az előkelő 4. helyet szerezték meg a szegedi, a győri és a KSI csapatai mögött. Egyéni összetettben Szakály Botond a verseny legszebb ugrás és korlát gyakorlatát bemutatva ezüstérmes lett. Sportolóink erőn felül küzdötték végig a színvonalas versenyt elismerést szerezve ezzel maguknak és a Pátyi Sportegyesületnek is. Gratulálunk versenyzőinknek!

Szakály Róbert

szakosztályvezető

Idén is benyújtottuk az MLSZ-hez TAO-s pályázatunkat, melynek elbírálása a nyár folyamán megtörtént. Az erről született határozatot megkaptuk. A "Sportfejlesztési program jóváhagyására irányuló kérelem jóváhagyását" olvashatjátok alábbiakban:

 

SZJA 1%

Nyilatkozataitok kitöltésénél számoljatok velünk is!

Az adózók többsége nem rendelkezik az adója 1%-áról Magyarországon, kérdezzétek meg ismerőseiteket is! Köszönjük!

Név: Pátyi Sportegyesület

Adószám: 18276510-1-13

 

Ezúton köszönjük felajánlásaitokat a gyerekek nevében is!

Az idei évi 1%-okat is sporteszközökre fogjuk költeni.

friss hírek, információk: Pátyi Sportegyesület facebook-oldala

Elképzelhető, hogy az országban elsőként alakult meg ilyen céllal és formában sportegyesület: 2011-ben kisgyermekes családok kezdeményezésére és szervezésében, már az induláskor is egyhangú önkormányzati elvi és anyagi támogatással, non-profit jelleggel, edzésdíjainkat „önköltséges szinten” tartva (2017-ben 3000-7000Ft/hó 2-3 alkalom/hét, 1-2órás foglalkozások/alkalom).

Az egyesület induláskori legfontosabb célja az volt, hogy a helyi gyerekek helyben történő színvonalas, napi rendszerességű sportoltatását biztosítani tudjuk több sportágban. Megalakulásunk évében 100fő körüli gyerek vett részt judo, labdarúgás, ritmikus gimnasztika foglalkozásainkon, jelenlegi sportolói létszámunk meghaladja a 450 főt (gyermek, ifjúsági és felnőtt korúak), 7 sportágban.

Alkalmazott és egyéb formában működő edzőink, önkéntes szakmai és egyéb, sportfoglalkozást lebonyolító segítőink száma ma már meghaladja a 20főt.

 

Indulás óta együttműködünk a helyi közoktatási intézményekkel (iskola, óvoda), kiemelten kezeljük az általuk javasolt tehetséges, nehézsorsú gyermekek foglalkoztatását (pl. ingyenessé téve számukra az edzéseken, versenyeken való részvételt). Megalapítottuk és finanszírozzuk (az idei tanévben 5. éve) a pátyi Jó tanuló – Jó sportoló díjat (helyi, Bocskais iskolás és egyben PSE-sportoló), amit az iskolai évzárón adunk át a kiváló tanulmányi eredményt és kimagasló sportolói munkát végző általános iskolás diákoknak (15-20fő).

Egyesületi alkalmi programjainkat a gyerekek minden szakosztályban nagyon várják és számolnak is vele (bemutató órák, nyílt edzések, mikulás és karácsonyi ünnepségek, kerek számhoz köthető edzések, közös program egy-egy megmérettetés után (hamburgerezés, sütizés), stb…).

Judo: Törökbálinti tanfolyamos verseny

Különleges judo versenynek adott helyszínt a Törökbálint, Zimándy Általános Iskola tornacsarnoka 2018. március 4-én vasárnap, melyre a legkisebb cselgáncsosokat is várták. Meghívásos torna Biatorbágy, Budaörs, Budatétény, Érd, Diósd, Tatabánya, Törökbálint, Veresegyháza és Páty (2006-2010- ben, vagy később születetteknek) judós korosztálynak. Ez szerepelt a kiírásban, ez azt jelenti, hogy 8, 9, 10, 11 és 12 éves gyerekek mérték össze judós tudásukat. Pátyi SE 9 fővel képviseltette magát. Általában négy judoka volt egy csapatba összesorsolva és körmérkőzés keretében zajlott le a verseny Ami nagyon fontos, hogy helyenként még kicsit megszeppent, de vidám gyerekek küzdöttek egymással, és estek át minden trauma nélkül életük első judo versenyén. Külön köszönet a szülőknek, a támogatásért és az edzőnek Balthazár Attilának, aki végig segítette a gyerekeket felkészíteni a küzdelmek előtt. Érdekesség volt számomra, hogy a versenyző gyerekekre nem csak szüleik, testvéreik, nagyszüleik, de osztálytársaik is kíváncsiak voltak, így egy-egy pontszerzést mindig hangos tetszésnyilvánítás kísért nagyon pozitív légkört teremtve ezzel. Az összes versenyző kapott érmet, így a kezdő judósok is a siker élményével térhettek haza.

Az eredmények magukért beszélnek, a pátyiak nagyon szépen szerepeltek:

I. helyezett lett: Barna Vince, Hegedüs Barnabás és Magyar Zsombor

II. helyezett lett: Sugár Balázs és Venczel Márton

III. helyezett lett: Hegedüs Jázmin, Magyar Botond, Máramarosi Zalán és

Wiedermann Dominik

Ezúton szeretnék gratulálni a versenyen induló gyerekeknek az elért eredményekért. Nagyon ügyesek voltak, büszkék vagyunk rájuk! Legközelebb több gyermekkel, valamikor áprilisban újabb kihívások elé nézünk.

Veres Krisztina (Judo-önkéntes segítő anyuka)

A Pátyi Sportegyesület tornászai nyílt edzés keretében január 29-én mutathatták meg szüleiknek, rokonaiknak, ismerőseiknek mit tudnak és mit tanultak. Az alsósok és felsősök külön-külön tornáztak ki-ki a saját korosztályával. Az edzésmunka lényegét a már megtanult tornaelemek és elemkapcsolatok, tornagyakorlatok alkották. A komplex bemelegítés után a gyerekek erő-, képesség- és mozgáskoordináció fejlesztő, tartásjavító, valamint akrobatikus gyakorlatokkal kápráztatták el a jelenlévőket. Tornászaink a rendhagyó edzésen, talajon, lovon, gyűrűn, gumiasztalon és gerendán, illetve ezek kiegészítő szerein dolgoztak. Büszkék vagyunk mindenkire, mert a gyerekek igazi tornászként nagyon fegyelmezetten, kitartóan és legjobb tudásuk szerint hajtották végre a feladatokat.

A 150 főt megmozgató eseménynek nagy sikere volt, jól érezte magát minden tornász, néző és edző egyaránt. Köszönjük a Bocskai István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola vezetésének, hogy az iskolai szünetben megtarthattuk rendezvényünket.Beszámolhatunk torna szakosztályunk életét nagyban befolyásoló másik eseményről is.

 

Idén ellátogattunk Győrbe a nemrég elkészült, új Olimpiai Tornacsarnokot megnézni a Győri Atlétikai Club (GYAC) Torna Szakosztályának meghívására. Utunk célja az volt, hogy megismerkedjünk a tornacsarnok tornaszerekkel történő berendezésével, a szerek funkcionális és optimális elhelyezésével, valamint tárgyalást folytassunk a korábbi lecserélt tornaszerek esetleges átvételéről. Ígéretet kaptunk, hogy a GYAC tulajdonú tornaszerekkel támogatni fogják egyesületünk torna szakosztályát. A felajánlás részeként nyújtót, állványos verseny gyűrűt, párhuzamos korlátot, gerendát, talajfilcet, versenydobbantót, leérkező szivacsokat, bakot, körzsámolyokat és lovat kaphatunk. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani Vendéglátóinknak, mivel a tanulmányút során olyan információkkal, ismeretekkel gazdagodtunk, mely nagyban elősegítheti a még hatékonyabb tornaoktatást, valamint a GYAC Torna Szakosztályának támogató segítségével egyesületünk olyan tornaszerekhez juthat, melyek nélkül mindez nem lenne megvalósítható.

Minden tornázni, mozogni, játszani szerető, erősödni vágyó gyermeket szeretettel várunk edzéseinken!Szakály Róbert

 szakosztályvezető

 

Február 25-én végre nem küzdöttünk létszám hiánnyal a Budapesti Gyermek kosárlabda kupa meccsein. A BSC-Páty 12 évesek csapata teljes létszámban, és teljesen jó hozzáállással küzdött meg mindkét ellenfelével. Az eredmények, jól mutatják a gyerekek harcosságát és küzdeni tudását.

Újpest MT/B – BSC Páty 13 : 38

BSC Páty – Diósdi Sasok 35 : 14

A csapat minden tagja odatette magát, igyekeztek megvalósítani azokat a dolgokat, amit az elmúlt időszakban edzéseken gyakoroltunk és azt is, amit a mérkőzéseken adódó szituációkhoz tanácsoltunk. Sokkal hamarabb és többet passzoltak, mint az előző meccseken, a betömörödő védelmet többször is taktikusan széthúzták, ráadásul a védekezésben is javultunk – az ellenfelek ponterősebb játékosait kemény munkával, de sikerült kevés ponton tartani. A kihagyott helyzetek száma azért még mindig kicsit magas, de igyekszünk ezen is folyamatosan javítani. Különösen jó volt látni azt, hogy a Budapesti és a Pátyi gyerekek bármilyen összeállításban játszottak is, mindig csapatként, egymásért is küzdöttek, egymást rendszeresen hozták helyzetbe.

Köszönjük a szülőknek s a lelkes szurkolást!

Karskó János

 

PSE kosáredző

Nem mentség az, hogy csapatunk 8 játékosa nem tudott jönni a meccsekre, mert lebetegedett, vagy nem értek rá.

Akik ott voltak, azok is egy kicsit figyelmetlenül kezdtek az első meccsen, sok labdát passzoltunk az ellenfél kezébe, amit ők köszönettel értékesítettek. Kevés védőtől való elszakadás történt, ami nem könnyítette meg a passzolók helyzetét. Az emberfogásnál sokszor maradtunk le a kijelölt embertől, és a lepattanókért sem folytattunk komolyabb harcot, ráadásul azt a kevés ziccer helyzetet sem tudtuk bedobni, amit kialakítottunk. A vereség elfogadható eredmény, de az aránya rossz játékot mutat.

                Pátyi SE – KLKS Benkő                  16:55     (4:10; 0:14; 2:5; 6:20; 4:6)

A második meccsre már „megérkeztünk a pályára”. Egy szépen felkészült csapat ellen jó védekezéssel és pontosabb befejezésekkel egy ideig nem játszottunk alárendelt szerepet. Sokkal jobb arányban dobtuk be helyzeteinket és helyenként jó játékkal dolgoztuk ki azokat. A lányok is bemutatták harciasságukat, megküzdöttek minden labdáért. A hozzáállás, a lelkesedés nem hagyott kívánni valót maga után, de a végére elfáradtunk – ki fizikailag, ki fejben. Nem baj, majd a következő fordulóban.

                Kaszás Tornyok – Pátyi SE           51:14     (10:7; 18:2; 2:1; 15:2; 6:2)

Események

Nincsenek események

Bemutatkozó videó

Nézze meg a hosszabb filmünket is!

Kövess minket!

Nyomtatványok

Kapcsolat

Postacím: 2071 Páty, Postafiók 73.
info@patyise.hu
Adószám: 18276510-1-13
Számlaszám: 10701180-67119916-51100005 (CIB Bank)

KÖVESS !